Τα 6 δημοφιλέστερα trends στα χαλιά σαλονιού για το 2020

Τα χαλιά μπορούν να αλλάξουν άρδην την εικόνα ενός σπιτιού. Να του δώσουν στυλ, να το γεμίσουν θαλπωρή και να το κάνουν να δείχνει πιο σύγχρονο. Όπως όλα τα διακοσμητικά στοιχεία, έτσι και τα χαλιά και ειδικά τα χαλιά σαλονιού που ντύνουν το πιο προβεβλημένο μέρος του σπιτιού, ανανεώνονται συνεχώς και ακολουθούν διάφορες τάσεις. Για το 2020 αλλά και τα επόμενα χρόνια, θα μας απασχολήσουν μερικές πρωτότυπες τάσεις στα χαλιά για το σαλόνι, οι οποίες το μετατρέπουν σε έναν ενδιαφέροντα και ζωντανό χώρο που γοητεύει τους ενοίκους του, αλλά και τους καλεσμένους.

Το άρθρο επιμελήθηκε η Colore Colori

Χαλιά σε φουτουριστικά χρώματα και μοτίβα

Μπορεί η πιο ασφαλής επιλογή στα χαλιά σαλονιού να είναι το ουδέτερα χρώματα, όμως φέτος δεν θέλουμε να παίξουμε εκ του ασφαλούς. Παγκοσμίως, όλα τα trends μιλούν για χαλιά σε έντονα χρώματα και φουτουριστικά patterns, όπως γεωμετρικά μοτίβα και απροσδόκητους συνδυασμούς, που τραβάνε το μάτι. Ιδανικά για σαλόνια με ουδέτερο χρώμα στους τοίχους και τα έπιπλα, όπου θέλουμε να δώσουμε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

χαλια με μοτιβο

Το γκρι είναι το νέο μπεζ

Το απαλό γκρι με ορισμένα θερμά στοιχεία που απαλύνουν την ψυχρή απόχρωσή του είναι το νέο χρώμα που κυριαρχεί, όταν θέλουμε ένα χαλί που δεν θα εντυπωσιάζει, αλλά θα πλαισιώνει αρμονικά τα έπιπλα. Άλλωστε, τα εντυπωσιακά χαλιά με τα φουτουριστικά σχέδια δε μπορούν να είναι τα μοναδικά σε όλο το χώρο. Το γκρι αυτό ταιριάζει σε σαλόνια τόσο με ψυχρούς όσο και με θερμούς τόνους και είναι σίγουρα πιο πρωτότυπο από το μπεζ που έχουμε συνηθίσει (και βαρεθεί) τόσα χρόνια.

χαλια γκρι

Το animal print επιστρέφει

Μετά από χρόνια απουσίας, το animal print κάνει ξανά την εμφάνισή του και δίνει ένα παιχνιδιάρικο τόνο στα χαλιά σαλονιού. Απλά, σας συμβουλεύουμε να το προτιμήσετε σε μικρότερα χαλιά, καθώς σε μεγάλες επιφάνειες ενδέχεται να δείχνει υπερβολικό.

χαλια animal print

Οικολογικά χαλιά

Η τάση των οικολογικών αντικειμένων επικρατεί σε διάφορους τομείς και δεν είναι προνόμιο της διακόσμησης μόνο. Στα χαλιά, πάντως, σημαίνει ότι επιλέγουμε αυτά που είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά, όπως το μαλλί, η γιούτα και το μπαμπού, και αποφεύγουμε τα συνθετικά από νάιλον και πολυεστέρα. Η αίσθηση που προσφέρουν είναι ασύγκριτη.

οικολογικα χαλια

Χαλιά που καλύπτουν όλο το δάπεδο

Μετά την κυριαρχία της μοκέτας, υπήρξε μια εποχή, στην οποία προτιμούσαμε τα σχεδόν γυμνά δάπεδα. Η μοκέτα έχει οπωσδήποτε πολλά μειονεκτήματα, αφού συγκεντρώνει πολλή σκόνη και καθαρίζεται δύσκολα. Στον αντίποδα, είναι ιδανική για απορρόφηση των ήχων και προστασία από το σκληρό γυμνό δάπεδο, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Τα πλεονεκτήματα της μοκέτας με τα πλεονεκτήματα του χαλιού, το οποίο σαφώς πλένεται ευκολότερα και είναι πιο υγιεινό, μπορεί να συγκεράσει ένα υπερμέγεθες χαλί που καλύπτει όλο το δάπεδο, αλλά μπορούμε να το αφαιρέσουμε, όταν δεν το χρειαζόμαστε το καλοκαίρι.

χαλια που καλυπτουν το δαπεδο

Floral μοτίβα

Στα πλαίσια του εντυπωσιασμού με ένα ιδιαίτερο δάπεδο, τα χαλιά σαλονιού με floral μοτίβα φέρνουν την άνοιξη ακόμα και μέσα στο χειμώνα. Μάλιστα, οι διακοσμητές μας προτρέπουν να τολμήσουμε να βάλουμε ένα λουλουδάτο χαλί στο σαλόνι, ακόμα και αν και τα υπόλοιπα διακοσμητικά είναι σε φωτεινά χρώματα και με ξεχωριστές λεπτομέρειες.

χαλια φλοραλ