Τεχνικός ψυγείων δείχνει έγγραφο σε χαμογελαστή γυναίκα

Οδηγός αγοράς: Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο τεχνικό ψυγείων

Η βλάβη σε ένα ψυγείο μπορεί να μας φέρει πονοκέφαλο για τον απλό λόγο ότι εκτός από το κόστος της επισκευής της χάνουμε και πολύτιμα τρόφιμα, τα οποία εκτός ψυγείου διατηρούνται μόνο για λίγες ώρες. Ένας καταρτισμένος τεχνικός στις επισκευές ψυγείων είναι απαραίτητος, καθώς η επισκευή της συσκευής μας δεν είναι μια εύκολη δουλειά που μπορεί να κάνει ο καθένας.

Στόχος είναι να γίνει η αποκατάσταση της βλάβης όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα και στο χαμηλότερο κόστος. Πώς, λοιπόν, θα βρούμε τον καλύτερο τεχνικό ψυγείων που θα ξέρει τη δουλειά του και θα επιδιορθώσει τη βλάβη σωστά και άμεσα; Ας τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

'Έμπειρος τεχνικός επισκευάζει ψυγείο

Εμπειρία

Βεβαιωθείτε ότι ο τεχνικός που θα επιλέξετε ασχολείται χρόνια με τις επισκευές ψυγείων. Η πολυετής εμπειρία του τεχνικού θα σας σώσει από πολλά περιττά έξοδα για την αγορά ανταλλακτικών που μπορεί να μη χρειάζονται. Ακόμα καλύτερα θα είναι αν ο τεχνικός έχει εμπειρία ειδικά στη συγκεκριμένη μάρκα ψυγείων, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνει κάποια ζημιά στο ψυγείο σας.

Εγγύηση

Ρωτήστε τον τεχνικό αν προσφέρει εγγύηση για την εργασία του αλλά και για τα ανταλλακτικά που μπορεί να χρειαστεί το ψυγείο σε περίπτωση βλάβης κάποιου εξαρτήματος. Όσο μεγαλύτερη εγγύηση και όσο περισσότερα πράγματα καλύπτει, τόσο το καλύτερο. Αρκεί φυσικά να μην έχει κρυφές χρεώσεις και προϋποθέσεις.

Σύγχρονος εξοπλισμός

Κάθε μοντέλο ψυγείου απαιτεί συγκεκριμένο εξοπλισμό και δεν είναι λίγες οι μάρκες που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, οπότε απαιτούν και ειδικούς χειρισμούς, όπως για παράδειγμα τα ψυγεία General Electric. Ο τεχνικός, λοιπόν, θα πρέπει να έχει την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό για τη συγκεκριμένη μάρκα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να έρθει ένας τεχνικός που δε θα μπορεί λόγω έλλειψης εξοπλισμού να διαγνώσει και να επισκευάσει τη βλάβη και τελικά να μείνετε χωρίς ψυγείο για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Άμεση διάγνωση

Και αυτό μας πάει στο επόμενο κριτήριο που έχει να κάνει με την ταχύτητα επισκευής. Πρακτικά, ένα σπίτι χωρίς ψυγείο δε μπορεί να λειτουργήσει στην καθημερινότητα, οπότε ιδανικά θέλετε η επισκευή να γίνει αυθημερόν. Η άμεση και έγκαιρη διάγνωση θα σας γλιτώσουν χρόνο και χρήματα. Ένας τεχνικός ψυγείων που έχει τις γνώσεις και τον εξοπλισμό μπορεί να βρει το πρόβλημα χωρίς καθυστέρηση. Φυσικά, θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμος, ώστε να έρθει στον χώρο σας μόλις τον καλέσετε.

Τιμή

Η τιμή δεν πρέπει να είναι το απόλυτο κριτήριο, για να διαλέξετε τεχνικό, αφού μπορεί να σας οδηγήσει σε κάποιον μη έμπειρο. Αν, όμως, πληρούνται όλα τα κριτήρια που προαναφέρθηκαν, σας προτείνουμε να βεβαιωθείτε ότι οι τιμές του τεχνικού είναι προσιτές. Αλλιώς, μπορεί η επισκευή να είναι τόσο ακριβή που να μην σας συμφέρει σε σχέση με την αγορά ενός καινούριου ψυγείου.

Οι τεχνικοί ψυγείων από την ομάδα της Attika Service είναι στην διάθεση σας, για να επιλύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανίσουν οι οικιακές συσκευές σας.