Πυροτεχνήματα στον ουρανό

Οδηγός αγοράς για πυροτεχνήματα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα πυροτεχνήματα είναι σίγουρα ένας τρόπος για να προσθέσετε λίγη μαγεία και λάμψη σε κάθε σας εκδήλωση, αλλά και για να μαγνητίσετε τα βλέμματα όλων των καλεσμένων. Με βεβαιότητα είναι αυτό που κάνει κάθε πάρτι ακόμα πιο εντυπωσιακό, οπότε είναι λογικό να θέλετε και εσείς να αγοράσετε πυροτεχνήματα για το επόμενό σας happening. 

Η αγορά πυροτεχνημάτων ωστόσο δεν είναι μια απλή υπόθεση. Για αυτό στη fireworks.gr ετοιμάσαμε έναν χρήσιμο οδηγό αγοράς για εσάς, ώστε να ξέρετε ακριβώς τι ζητάτε και πως θα το αποκτήσετε.

Κανόνες ασφαλείας

Πινακίδα για ασφάλεια

Πριν επιλέξετε τα πυροτεχνήματα της επιθυμίας σας, αποφασίστε που θα γίνει η ρίψη τους. Μόλις καταλήξετε στο χώρο εκδηλώσεων μετρήστε το χώρο. Αν η απόσταση είναι κάτω από 25 μέτρα τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο πυροτεχνήματα κατηγορίας 2. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε το χώρο για τυχόν δέντρα και κλαδιά. Είναι πιθανό τα πυροτεχνήματα με την έκρηξή τους να χτυπήσουν να κλαδιά και να δημιουργήσουν ένα σωρό προβλήματα. Επιπλέον, βεβαιωθείτε πως δεν εγκυμονούν άλλοι κίνδυνοι όπως εύφλεκτα υλικά, κ.α.

Προετοιμαστείτε για τη ρίψη

Βεβαιωθείτε πως έχετε στη διάθεσή σας ένα μεταλλικό κουτί για να αποθηκεύσετε τα πυροτεχνήματα που έχετε αγοράσει. Παράλληλα, είναι σημαντικό να έχετε κοντά σας ένα κουβά γεμάτο με νερό για να πετάξετε τα sparklers μετά τη χρήση ή να τον χρησιμοποιήσετε για να σβήσετε τυχόν μικρές εστίες φωτιάς. Η προστασία ματιών και γάντια για τα χέρια όταν ανάβετε τα πυροτεχνήματα είναι πάντα απαραίτητη.

Στήστε τα πυροτεχνήματα σωστά

Κουτί με πυροτεχνήματα

Όλα τα πυροτεχνήματα πρέπει να παραμένουν όρθια και ποτέ ξαπλωμένα στο έδαφος. Τοποθετήστε τους πασσάλους ρίψης προς τον ουρανό και φυσικά μακριά από τους παρευρισκόμενους. Δέστε τους με ασφάλεια, αλλά όχι πάρα πολύ σφιχτά διότι οι σωλήνες των πυροτεχνημάτων χρειάζονται χώρο για να ανοίξουν.

Δείτε από πριν που βρίσκεται το φιτίλι, αν είναι βρεγμένα τα πυροτεχνήματα ή το περιβάλλον (βροχή,υγρασία, κτλ), και ποτέ μην τα κουβαλάτε σε ακατάλληλα δοχεία, αλλά σε μια αδιάβροχη τσάντα. Αν το περιβάλλον είναι υγρό τότε κρατήστε τα πυροτεχνήματά σας αποθηκευμένα μέχρι να είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να γίνει ρίψη. 

Ανάβοντας το φιτίλι

Εξοπλισμός Προστασίας για Ρίψη Πυροτεχνημάτων

Αν τα πυροτεχνήματα που έχετε επιλέξει ανήκουν στην κατηγορία 4, τότε η ρίψη τους γίνεται αυστηρά από ειδικούς πυροτεχνουργούς που έχουν τη γνώση και την άδεια να τα ανάβουν. Διαφορετικά, προμηθευτείτε πυροτεχνήματα που μπορεί να ανάψει το ευρύ κοινό, και πάλι ρίξτε τα με πολύ προσοχή — τα παιδιά απαγορεύεται να κάνουν ρίψη πυροτεχνημάτων και οι ενήλικες ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ποτέ μη δοκιμάσετε να ανάψετε πάλι ένα χρησιμοποιημένο πυροτέχνημα, ακόμα και αν δεν έχει εκραγεί. Τέλος, όσα έχουν χρησιμοποιηθεί ή δεν έχουν σκάσει πρέπει να τα τοποθετήσετε σε έναν κουβά με νερό και να τα αφήσετε εκεί να μουλιάσουν για τουλάχιστον 10 ώρες πριν τα πετάξετε στα σκουπίδια. 

Είναι σημαντικό να αγοράζετε πυροτεχνήματα μόνο από αξιόπιστους προμηθευτές, αλλά και να ελέγχετε πως τα πυροτεχνήματα φέρουν τις ειδικές σημάνσεις ασφαλείας στη συσκευασία τους. Τα αυτοσχέδια πυροτεχνήματα ή αυτά που είναι κακής ποιότητας μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα και τραυματισμούς. Στην εταιρεία www.fireworks.gr είμαστε κοντά σας για να λύσουμε κάθε σας απορία, αλλά και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε πυροτεχνήματα άριστης ποιότητας για κάθε σας εκδήλωση!