ανδρικες βερες

Πώς θα διαλέξετε ανδρικές βέρες: Ο απόλυτος οδηγός

Μπορεί οι γυναίκες, όταν κάνουν τις προετοιμασίες του γάμου τους, να αγχώνονται πολύ, όμως η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τους άντρες. Οι γυναίκες, για παράδειγμα, είναι εξοικειωμένες με τα κοσμήματα, οπότε δεν τους είναι τόσο πολύπλοκο το να διαλέξουν βέρες. Τι γίνεται, όμως, με το μέλλοντα γαμπρό; Τι πρέπει εκείνος να ξέρει για τη βέρα, μιας και κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει φορέσει ποτέ ξανά δαχτυλίδι; Μπορεί η απόφαση αυτή να σας φαίνεται βουνό, όμως δεν είναι και τόσο, αν ξέρετε τι να προσέξετε. Δηλαδή αν διαβάσετε παρακάτω. Στο Verorama.gr θα βρείτε βέρες γάμου και ότι άλλο χρειάζεστε σχετικά με κοσμήματα online.

Πώς θα βρω το μέγεθός μου;

βερες μεγεθος

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια πλέον που αγοράζουν τις βέρες τους online, οπότε εδώ τίθεται το ζήτημα ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για τον καθένα. Και ενώ στη γυναίκα είναι απλή η διαδικασία, μιας και θα μετρήσει τη διάμετρο ενός δαχτυλιδιού που ήδη φοράει, ο άντρας τι θα κάνει; Όλα τα κοσμηματοπωλεία που πωλούν κοσμήματα online προτείνουν την εξής μέθοδο. Να μετρήσετε την περίμετρο του δαχτύλου με μια κλωστή ή μια μεζούρα και ύστερα να διαλέξετε το κατάλληλο μέγεθος από τον οδηγό μεγεθών. Αν είστε ανάμεσα σε δύο μεγέθη, τότε θα πρέπει να διαλέξετε το μεγαλύτερο, για να είναι σίγουροι ότι σας ταιριάζει.

Σας προτείνουμε να κάνετε τη μέτρηση το πρωί, ώστε να μην είναι πρησμένο το δάχτυλο και να προσέξετε την άρθρωση, γιατί σε μερικούς ανθρώπους είναι φαρδύτερη από το υπόλοιπο δάχτυλο και εμποδίζει το δαχτυλίδι να περάσει. Αυτά ισχύουν και αν κάνετε τη δοκιμή απευθείας σε κάποιο φυσικό κατάστημα.

Τι σχέδιο να διαλέξω;

βερες σχεδια

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα μελλόνυμφα ζευγάρια είναι τι σχέδιο πρέπει να διαλέξουν στις βέρες. Γενικά, δεν ισχύει πλέον ο κανόνας ότι οι δύο βέρες πρέπει να είναι πανομοιότυπες, αφού υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία, ώστε η γυναικεία βέρα να είναι πιο περίτεχνη και λαμπερή, συχνά με την προσθήκη διαμαντιών και άλλων λεπτομερειών. Φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει συμμετρία στο μέταλλο, το στυλ και το πάχος ανάμεσα στις δύο βέρες. Οι περισσότεροι άνδρες κάνουν απλές επιλογές, όμως κάτι ακόμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι το αν η βέρα σας βολεύει. Δεν είναι λίγοι οι γαμπροί που διαλέγουν μια βέρα με μεγάλο πάχος και τελικά συνειδητοποιούν με την καθημερινή χρήση ότι τους ενοχλεί.

Από τι μέταλλο πρέπει να είναι οι βέρες;

βερες

Οι περισσότερες βέρες, ανδρικές και γυναικείες, είναι φτιαγμένες από χρυσό ή πλατίνα. Αυτό συμβαίνει επειδή η άλλη πιο φθηνή εναλλακτική, το ασήμι, δεν είναι τόσο ανθεκτική για ένα κόσμημα που θα φοράτε καθημερινά για όλη σας τη ζωή. Η πλατίνα είναι το ακριβότερο αλλά και το πιο ανθεκτικό μέταλλο, αφού διατηρεί τη λάμψη της για πάντα χωρίς να χρειάζεται επιμετάλλωση ροδίου. Αντίθετα, ο λευκόχρυσος και το παλλάδιο χρειάζονται, είναι όμως πιο οικονομικές επιλογές, καθώς έχουν υποστεί ανάμιξη με φθηνότερα μέταλλα. Ο κίτρινος χρυσός είναι κλασική αξία, όμως έχει μεγάλες αποκλίσεις στην τιμή ανάλογα με τα καράτια, ενώ της μόδας τα τελευταία χρόνια είναι ο ροζέ χρυσός που είναι συνδυασμός χρυσού με χαλκό.