Ενεχυροδανειστήριο.gr - Bulgari

Πώληση κοσμημάτων: Τι πρέπει να γνωρίζετε για να πετύχετε την καλύτερη τιμή

Η πώληση κοσμημάτων, εφόσον αυτά είναι χρυσά ή έχουν πολύτιμους λίθους, μπορεί να σας αποφέρει σημαντικά κέρδη. Έτσι, θα έχει νόημα αυτή η κίνηση, ώστε να αντισταθμίσετε την ψυχική σας σύνδεση με τα κοσμήματα. Ωστόσο, η τιμή στην πώληση κοσμημάτων δεν είναι πάντα ίδια και υψηλή. Θα πρέπει να γνωρίζετε πώς και πού ακριβώς να το ψάξετε, για να βγείτε τελικά κερδισμένοι. Διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές.

Μην ενεργείτε παρορμητικά

Αξιολογήστε προσεκτικά κάθε κόσμημα που θέλετε να πουλήσετε. Τα περισσότερα κοσμήματα έχουν κάποια συναισθηματική αξία, η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει την τιμή που θα λάβετε. Τα ιδανικά κοσμήματα προς πώληση είναι αυτά που δεν έχουν συναισθηματική αξία για εσάς ή είναι σπασμένα, οπότε θα τα πουλήσετε με βάση μόνο το βάρος τους σε χρυσό.

Λάβετε μια εκτίμηση

Καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον εκτιμητή, πριν πουλήσετε τα κοσμήματα σε αγοραστή που πληρώνει σύμφωνα με το βάρος τους σε χρυσό. Πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι η συνολική αξία του κοσμήματος, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε πώληση στην αγορά χρυσού.

Ενεχυροδανειστήριο.gr - Bulgari Δαχτυλίδι Μονόπετρο

Μάθετε για τον χρυσό των κοσμημάτων

Τα χρυσά κοσμήματα κατασκευάζονται πολύ σπάνια από καθαρό χρυσό. Τα περισσότερα κοσμήματα είναι χρυσός 10, 14 ή 18 καρατιών που αποτελείται από χρυσό και άλλα κράματα. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο απόλυτα καθαρός χρυσός είναι πολύ μαλακός και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα κοσμήματα. Πρέπει να γνωρίζετε με ακρίβεια τι χρυσό έχει το κόσμημά σας, ώστε να αναμένετε την αντίστοιχη τιμή.

Βρείτε έναν αξιόπιστο αγοραστή

Βεβαιωθείτε ότι η επιχείρηση αγοράς χρυσού διαθέτει άδεια και τηρεί όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, όπως να έχει αναρτημένη σε εμφανές σημείο την τιμή του χρυσού, να εκτιμά συνολικά το κόσμημα και όχι μόνο με βάση το βάρος του σε χρυσό και φυσικά να διαθέτει εκτιμητές που δρουν προς το συμφέρον του πελάτη. Το Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο [που ασχολείται με την αγορά μεταχειρισμένων κοσμηματων έχει ανεξάρτητους εκτιμητές που θα σας προσφέρουν ακριβώς την τιμή που αντιστοιχεί στην αξία του κοσμήματός σας.

Ενεχυροδανειστήριο.gr - Cartier Δαχτυλίδι

Πάρτε περισσότερες προσφορές

Λάβετε προσφορές από πολλές εταιρείες, προτού καταλήξετε σε έναν αγοραστή. Οι προσφορές που λαμβάνετε ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το πού το πουλάτε, οπότε χρειάζεται προσοχή. Μην καταλήγετε στον πρώτο αγοραστή που θα βρείτε, ακόμα και αν η τιμή που δίνει σας φαίνεται ελκυστική.

Μάθετε την τιμή χρυσού

Η τιμή του χρυσού δεν θα είναι αυτή που θα λάβετε για το κόσμημά σας, αφού αυτή θα είναι αρκετά μεγαλύτερη, εφόσον απευθυνθείτε σε αγοραστή που εκτιμάει το κόσμημα με τη συνολική του αξία και όχι με βάση το βάρος του σε χρυσό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την τιμή χρυσού που καθορίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, για να ξέρετε πού κινείστε.