Οδηγος αγορας bluetooth ακουστικα

Οδηγός αγοράς ακουστικά Bluetooth: Πώς να συγκρίνετε μεταξύ τους

Το νέο gadget που κυκλοφορεί τώρα τελευταία και μας έχει ενθουσιάσει είναι τα ασύρματα ακουστικά Bluetooth. Δεν είναι μόνο το πόση άνεση προσφέρουν στην καθημερινότητα, αφού ξεχνάμε την εκνευριστική διαδικασία του να ξεμπλέκουμε το καλώδιο, κάθε φορά που θέλουμε να μιλήσουμε ή να ακούσουμε μουσική.  Είναι και ότι αποτελούν ένα στιλάτο αξεσουάρ που μπορούμε να έχουμε συνέχεια στα αυτιά μας. Και όλα αυτά με άριστη ποιότητα ήχου που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αντίστοιχη ενσύρματη τεχνολογία.

ακουστικα bluetooth

Πώς, όμως, διαλέγουμε ακουστικά Bluetooth; Αν πάτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη τεχνολογίας, θα δείτε ότι υπάρχουν δεκάδες μοντέλα με τεράστιες αποκλίσεις στην τιμή και τα χαρακτηριστικά. Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε όταν αγοράζετε ασύρματα ακουστικά και πώς θα τα συγκρίνετε μεταξύ τους, για να διαλέξετε το ιδανικό από άποψη τιμής και ποιότητας; Αυτά είναι τα σημαντικότερα κριτήρια:

  • Διάρκεια μπαταρίας: Ορισμένα ακουστικά διαρκούν για ολόκληρες μέρες και άλλα μόνο για λίγες ώρες. Φυσικά, η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας οδηγεί όχι μόνο σε αυξημένη τιμή, αλλά και σε πιο ογκώδη ακουστικά. Σημασία έχει, λοιπόν, η χρήση που πρόκειται να τους κάνετε.
  • Ποιότητα ήχου: Αυτός είναι ο παράγοντας που θα σας δυσκολέψει περισσότερο, επειδή υπάρχουν πολλές παράμετροι για την τελική ποιότητα ήχου με λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ερασιτέχνης. Ένας απλός τρόπος να αποφύγετε των κυκεώνα πληροφοριών που θα βρείτε αν αποφασίσετε να διαβάσετε κριτικές διάφορων ακουστικών, είναι να πάτε στο κατάστημα και να ακούσετε μουσική σε κάθε ένα ακουστικό. Έτσι, θα αγοράσετε τελικά αυτό που ακούγεται καλύτερα σε εσάς.
  • Άνεση: Ειδικά όταν μιλάμε για τα in-ear ακουστικά, η άνεση είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Καλό είναι να τα δοκιμάσετε πριν τα αγοράσετε. Αν τα πάρετε online, όπως πχ από το Uniqueshop.gr , βεβαιωθείτε ότι μπορούν να επιστραφούν, αν δεν εφαρμόζουν καλά στα αυτιά σας. Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει στα ακουστικά κεφαλής.
  • Ακύρωση ήχου: Το noise cancellation είναι ιδανικό, αν θέλετε να ακούτε μουσική σε θορυβώδη περιβάλλοντα, όπως το μετρό ή το αεροπλάνο.
  • Κουμπιά ελέγχου: Δεν έχουν όλα τα ακουστικά Bluetooth κουμπιά ελέγχου, για να μπορείτε να πατάτε pause / play και να αυξομειώνετε τον ήχο. Σε μερικά, πρέπει αυτό να γίνεται από το κινητό, κάτι που μειώνει πολύ την ευκολία στη χρήση τους.
  • Μικρόφωνο: Απαραίτητο είναι το μικρόφωνο, αν θέλετε να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά, για να κάνετε κλήσεις.
  • Αδιάβροχη προστασία: Δεν υπάρχουν 100% αδιάβροχα ακουστικά Bluetooth, επειδή η τεχνολογία αυτή δε λειτουργεί κάτω από το νερό. Πολλά, όμως, ασύρματα ακουστικά προσφέρουν αδιάβροχη προστασία από τη βροχή και τον ιδρώτα, κάτι που είναι σημαντικό, αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε στη γυμναστική.
  • Ποιότητα κατασκευής: Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως η ποιότητα κατασκευής παίζει ρόλο και στα ακουστικά. Μερικά πιο φθηνά μοντέλα έχουν πλαστικά μέρη που δεν είναι και τόσο βολικά για ορισμένες δραστηριότητες, ενώ πιο φθηνά μοντέλα έχουν ανθεκτικά μεταλλικά στοιχεία και μαξιλαράκια για καλύτερη εφαρμογή στο αυτί.
  • Θήκη: Πολλά μοντέλα ακουστικών συνοδεύονται από καλαίσθητες θήκες που τα προστατεύουν, αν τα βάζετε μέσα σε τσάντα.