αγορα online στρωμα υπνου

4 χρήσιμα tips για να αγοράσετε στρώματα ύπνου online

Οι online αγορές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και μας προσφέρουν ασύγκριτα πλεονεκτήματα. Χαμηλές τιμές, εξαιρετικές προσφορές και τεράστια ποικιλία είναι μερικά μόνο από όλα όσα έχουμε να κερδίσουμε αγοράζοντας ηλεκτρονικά διάφορα προϊόντα. Μία μεγάλη αγορά, στην οποία μπορούμε να επωφεληθούμε ιδιαίτερα, είναι τα στρώματα ύπνου. Πρόκειται για μια σημαντική αγορά, οπότε η οποιαδήποτε έκπτωση είναι οπωσδήποτε ευπρόσδεκτη. Επιπλέον, online μπορούμε να δούμε τα χαρακτηριστικά πολύ περισσότερων στρωμάτων από ότι αν βλέπαμε από κοντά ένα ένα στρώμα.

Το θέμα είναι, βέβαια, πώς θα διαλέξουμε το κατάλληλο στρώμα χωρίς να το δοκιμάσουμε. Η πιο παλιά συμβουλή για την αγορά στρωμάτων είναι ότι πρέπει να ξαπλώσουμε πάνω τους, για να καταλάβουμε αν μας κάνουν, όμως είναι πια ξεπερασμένη. Με την πρόοδο της τεχνολογίας και την πληθώρα των υλικών, οι ιδιότητες των στρωμάτων είναι γνωστές και συγκεκριμένες, οπότε αυτό που είναι απαραίτητο είναι το να ξέρουμε τι θα προσέξουμε. Με τις παρακάτω συμβουλές, θα μπορέσετε να βρείτε το καλύτερο στρώμα για εσάς.

Εξοικειωθείτε με τα διάφορα είδη στρωμάτων

Οι δύο μεγάλες κατηγορίες στρωμάτων είναι τα ανατομικά και τα ορθοπεδικά, σε γενικές γραμμές δηλαδή τα μαλακά και τα σκληρά. Όμως, για κάθε κατηγορία υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες ανάλογα με το υλικό κατασκευής. Τα στρώματα ύπνου κατασκευάζονται με ανεξάρτητα ή συνδεδεμένα ελατήρια, με latex, με αφρώδη υλικά και με memory foam. Κάθε υλικό έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όσον αφορά στο επίπεδο σκληρότητας, την προσαρμογή στις καμπύλες του σώματος, την απομόνωση της κίνησης, της δροσιά και τα υποαλλεργικά χαρακτηριστικά του, ενώ υπάρχουν και τα υβριδικά στρώματα που συνδυάζουν πολλές ιδιότητες διαφορετικών υλικών.

στρωμα υπνου

Ρωτήστε το γιατρό ή το φυσιοθεραπευτή σας

Αν έχετε ορθοπεδικά προβλήματα, τότε ο γιατρός θα σας συστήσει συγκεκριμένο στρώμα που είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σας. Πάντως, ακόμα και αν δεν υποφέρετε από κάποια ιατρική πάθηση, σας προτείνουμε να ρωτήσετε το γιατρό ή το φυσιοθεραπευτή σας, ώστε να σας συστήσουν τον τύπο στρώματος που είναι ο ιδανικός για εσάς.

Ρωτήστε το γιατρό ή το φυσιοθεραπευτή σας

Διαβάστε τις online κριτικές

Για κάθε στρώμα θα βρείτε δεκάδες κριτικές στο internet και είναι σημαντικό να τις διαβάσετε, για να ξέρετε τι να περιμένετε. Πάντως, γενικά καλό είναι να διαβάσετε διάφορες κριτικές όχι μόνο για ένα συγκεκριμένο στρώμα, αλλά γενικά για μια κατηγορία στρωμάτων, όπως για παράδειγμα τα στρώματα αφρού, αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει τέτοιου είδους στρώμα.

online κριτικες στρωματων υπνου

Επιλέξτε εταιρεία που προσφέρει δοκιμαστική περίοδο και ευκολίες στην επιστροφή

Όπως με όλα τα προϊόντα, ακόμα και με αυτά που δοκιμάσαμε από κοντά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μη μας κάνουν, όταν τα δοκιμάσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πόσο μάλλον με ένα στρώμα, στο οποίο δεν έχουμε ξαπλώσει. Γι’ αυτό το λόγο, επιλέξετε να αγοράσετε online από κάποια εταιρεία, η οποία δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε το στρώμα για μερικές μέρες και να το επιστρέψετε χωρίς επιβάρυνση, αν δεν σας ταιριάζει.